OG‘ZAKI MULOQOT AKTIDA OBYEKTIV VA SUBYEKTIV MODALLIK KATEGORIYALARI - Ibragimova , Xadicha Sherzodovna; Saparbaeva, Gulandam Masharipovna (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada ingliz funksional tilshunosligida borgan sari ommalashib borayotgan modallik kategoriyasi haqida so‘z yuritiladi. Bu kategoriya obyektiv va subyektiv turlarga tasnif qilingan holda, ularning eng muhim elementlari keltirilib o‘tiladi. Maqolada modal ma’no ifodalovchi turli xil lingvistik vositalar va ularning ifoda darajalari analiz qilinadi. Shuningdek, modallik kategoriyasining nutq aktida va ijtimoiy munosabatlarda ishlatilish xususiyatlari keltirilib o‘tilgan.