BUXORO AMIRLIGI TAXTIGA MANG‘ITLARNING KELISHI, ASHTARXONIYLAR SULOLASINI BOSHQARUVDAN KETISHI - Abdullayeva , Madinaxon Erkinjon qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Muallif o‘z maqolasida mavzuga oid ilmiy, ilmiy-ommabop adabiyotlar hamda, manbalar asosida Buxoro amirligi boshqaruviga mang‘itlar sulolasini kelishi, amirlik boshqaruvidagi o‘ziga xos jihatlar, hukmdor amirlar Muhammad Rahimbiy, Amir Shohmurodning shaxsiyatiga oid qiziqarli ma’lumotlar ilmiy tahlil qilingan.