DUZ HÁM IǴАLLILIQTIŃ KÓSHIW PRОCЕSSIN MОDЕLLЕSTIRIW HÁM GRADIENTLIK USILINAN, RЕGULYARIZАCIYALAWDAN PAYDALANIP ОPTIMIZАCIYALАW - Xamitova, Q.M (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Bul maqalada duz hám ıǵallılıqtıń kóshiw processin modellestiriw hám optimizaciyalaw máselesiniń mazmunı keltirilgen. Búgingi kúnde zamanagóy esaplaw texnikasın islep shiǵıwda, ásirese ekologiyalıq esaplaw prossesleriniń hámde informaciyalıq texnologiyalarınıń arnawlı bólimleriniń teoriyalıq nátiyjelerin qatnastırıw menen baylanıslılıǵın aytıp ótemiz. Quramalı máselelerdi proektlestiriw hám úyreniwde optimallastırılǵan bir qatar máselelerdi ámeliy sheshiw zárúrligi eń jaqsı sheshimlerin tabıw ushın ekologiyalıq mexanizmlerden paydalanıwǵa alıp keldi.