GIDRAVLIK YURITMANING TASHQI TARMOQ TAVSIFINI HISOBLASHNI ASOSLASH - Turdiyev, Sardorjon Abdumuminovich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Hozirgi kunda gidravlik tizimga ega bo‘lgan konchilik, qurilish va qishloq xo‘jaligida bir qator mashina va uskunalardan keng qo‘llanilib kelinmoqda. Ushbu mashinalarning gidravlik tizimlarining barqaror va ishonchli ishlashini oshirish maqsadida ularni tashqi tarmoq tavsiflarini qurish muhim ahamiyat kasb etib, ushbu maqolada gidravlik yuritmalarning tartibga solishni hisoblash asoslari ko‘rib chiqilgan.