MA’LUMOTLARNI YASHIRISHDA ZAMONAVIY FAYL TIZIMLARINING VAQT BELGILARIGA ASOSLANGAN STEGANOGRAFIYANI QO‘LLASH - Vaydullayev, Ilyos Hamidulla o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu tadqiqod ishida raqamli steganografiyaning so‘nggi yutuqlari orasida turli xil fayl tizimlarining tuzilishidagi imkoniyatlarni hisobga olgan holda ma’lumotlarni yashirish usullari alohida tahlil qilib o‘tilgan. Bu usullar ma’lumotlarni saqlash vositalari xususiyatlari bilan bevosita bog‘langan. Tadqiqotimizning asosiy maqsadi - klasterli fayl tizimlarida ma’lumotlarni yashirish usullarining tahlilini o‘tkazish, ularning imkoniyatlarini tadqiq qilish va ma’lumotlarni steganografik himoya qilishning samarali mexanizmlarini yaratishdan iborat. Ushbu ishimizda asosiy e’tibor steganografiya sohasining kiberxavfsizlik muammolarini yechishdagi ahamiyatiga qaratilgan.