G‘ARB MADANIYATIDA «YOSHLIK» VA «KEKSALIK» TUSHUNCHALARINING IFODALANISHI - Axrorova, Ruzixon Usmonovna (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada g‘arb madaniyatida «yoshlik» va «keksalik» tushunchalarining ifodalovchi barqaror iboralar, frazeologizmlar bilan assotsiyatsiyaga kirishuvchi konnotatsiyalarning farqi qisqacha tahlilga tortilgan bo‘lib, tilshunos olimlarning ilmiy qarashlari bilan boyitilgan. Chet ellik tarixchilar, madaniyatshunoslar, siyosatshunoslarning ishlarida qayd qilinishicha, XX asrning Yevropa madaniyatida ustunlik qilayotgan «yoshlik» va «keksalik» tushunchalari hammabop emas va juda ko‘p ijtimoiy va madaniy omillar ta’sirida yuzaga kelganligi haqida qiziqarli ma’lumotlar berilgan.