QARAQALPAQSTAN SHARIYATINDA FASTSIALYOZ KASALLIGI TARQALISHI - Allambergenov, Dawletbay; Abdumuminov, Abdusalim; Mirzaqulov , Dosbosin (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Qaraqalpaqstan sharayatında F. gigantica júdá keń tarqalǵan. Bunıń tiykarǵı sebebi sonda aralıq xojayınları - ókpeli suw mollyuskalarining sheńberi keń hám parazit rawajlanıwında anaǵurlım iri kólemli 2 tur jumsaq tanlilar qatnasadı: F. gigantica lichinkalik rawajlanıwın Lymnaea auricularia, L. Bactriana. F. gigantica 90 -120 kúnde, hátte 140 kúnden keyin tolıq ulkeyedi. Voyaga jetken fastsiolalar xojayın organizminde 9 -10 jılǵa shekem turmıs keshiredi.