ТУРЛИ КОНСТИТУЦИЯДАГИ СИММЕНТАЛ ЗОТЛИ СИГИРЛАР ЕЛИНИНИНГ МОРФОФУНКЦИОНАЛ ХУСУСИЯТЛАРИ - Қазақова, С (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Тадқиқотларда турли конституция типига эга III ва ундан юқори лактациядаги симментал зотли сигирларнинг замонавий соғиш ускуналарига мослашганлигини аниқлашда сигирлар елинининг марфофункционал хусусиятларини ўрганиб баҳолаш муҳим амалий аҳамиятга эга. Олинган натижалар юқори маҳсулдор сигирлардан сутбоп подалар яратишда ва унинг самарадорлигини белгилашда сигирлар елинининг тоссимон ва косасимон шаклларини ҳисобга олиб танлаш ишларини олиб бориш, сутдор қорамолчиликда юқори самарадорликни белгиловчи муҳим омиллардан бири эканлиги аниқланди.