TASVIRIY SAN’ATNING TUR VA JANRLARI HAMDA ULARNING O‘ZIGA XOSLIGI - Sa’diyev, Soli Tolibovich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Bu maqolada rangtasvir, grafika, naqqoshlik kabilar tasviriy san’atning o‘ziga xos turlaridir. Tasviriy san’atning bu turlari qadim-qadim zamonlardan beri insonlarning yaqin yo‘ldoshi bolib kelyapti. Chunki ibtidoiy jamoa tuzumining dastlabki bosqichlaridan biri bo‘lgan paleolit davrida ham, odamlar kundalik hayot turmush tarzini, g‘or toshlarida tasvirlashga uringanlar. Garchi bu tasvirlar juda oddiy chiziqlar majmuasidan iborat bo‘lgan bo‘lsada, keyingi yashash bosqichlarida, kuzatishlar natijasi tasviriy san’ataing mukammallashib borganligi haqida ma’lumot beradi.