DUNYOQARASHNING KENGAYISH ETIKASI - Rajabova , Sanobar Erkinovna; Burkhanova, Mamura Gulyamovna (Innovative Development in Educational Activities, 2022)
Ushbu maqola jamiyat va insoniyatning ongini, dunyoqarashini oshirishga xizmat qiladi. Masalan Dunyoqarash estetikasi va normalarga asoslangan bo‘lib biror voqea va hodisaning mohiyatini chuqur anglab yetish, ongli raavishda mulohaza qilish ko‘zda tutilgan. Dunyoqarashning kelib chiqishida voqelikni anglash sabab bo‘ladi. Dunyoqarash Diniy, ilmiy, falsafiy, zamonaviy bo‘lishi mumkin.