JANUBI-G‘ARBIY HISOR NEFTGAZLI REGIONINING TABIIY SAQLAGICHLARI - Usmonov, Kuvonchbek Mannonovich; Xo‘shvaqtov , Fozil Utkir o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2022)
Yer qobig‘ida ma’lum geologik qoidalarga asoslanib neftgazgeologik jihatdan belgilangan hudud va akvatoriyalarda ajratilgan turli toifadagi neftgaz to‘plamlarini tarqalish xossa-xususiyatlarini ma’lum regionlarda, ya’ni regional miqyosda, qonuniyatlarini esa global miqyosda o‘rganishlik tadqiq etilayotgan geologik makonda yangi neftgaz to‘plamlarini ilmiy bashoratlash imkonini beradi.