VINIL XLORIDINI OLISH USULLARINI VA POLIMERIZATSIYA JARAYONINI O‘RGANISH - O‘rozova, Sabohat Anvar qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2022)
Vinil xlorid normal sharoitda -13,9°C da qaynash nuqtasiga ega bo‘lgan rangsiz gazdir. Xloroform , dixloroetan, etanol, efir, aseton, neft uglevodorodlarida yaxshi eriydi va suvda juda kam eriydi. Qo‘sh bog‘ning mavjudligi uning polimerizatsiya reaktsiyalariga qobiliyatini belgilaydi. Molyar massasi 62,50; suyuqlanish harorati —158,4°, zichligi 983 kg/m3 (15°da). Vinilxlorid asosan polivinilxlorid, turli sopolimerlar, vinilidenxlorid va metilxloroform ishlab chiqarishda xom ashyo sifatida qoʻllaniladi.