ТОШКЕНТ ВИЛОЯТИ ФЛОРАСИГА АНТРОПЕГЕН ОМИЛЛАРНИНГ ТАЪСИРИ - Аминджонова, Г. К. (Innovative Development in Educational Activities, 2022)
ТТошкент вилояти ўзиниг майдони кенглиги, флорасини хилма-хиллиги билан ажралиб туради. Тошкент вилояти ҳудуди тахминан 15,3 минг км2 ни егаллайди, баландлиги 250–260 дан 4395 м гача. ва аҳолиси сони 2,9 миллион кишидан ошади. Тошкент вилояти 5 та ботаник-географик худудларга: Тошкент тизмаси, Чиноз тизмаси, Угом-Пскем тизмаси, Чимган тизмаси, Қурама тизмасига ажратилган.