ҲОЗИРГИ ХИТОЙ ТИЛИДА СЎЗ ҚЎШИШ УСУЛИНИНГ КОПУЛЯТИВ МОДЕЛИ - Хашимова , Сабоҳат Абдуллаевна (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Мазкур мақола ҳозирги хитой тилида сўзларнинг сўз қўшиш усулининг копулятив моделини кўриб чиқишга бағишланган. Бунда мазкур модель асосида ҳозирги хитой тилининг турли сўз туркумига оид бўлган сўзларнинг ясалиш хусусиятлари, ўзига хос конструкциялари таҳлил қилинган. Мақола мавзусини таҳлили жараёнида анализ, синтез, компонент таҳлил каби усулларидан фойдаланилган.Таҳлил натижасида тегишли хулосалар берилган.