ИНГЛИЗ ВА ЎЗБЕК ТИЛЛАРИДА ИНПАРАЛЛЕЛИЗМ - Ширинова , Нилуфар Джаббаровна (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Мазкур мақолада инглиз ва ўзбек тилларида инпараллелизм ҳодисаси дастлаб лингвистик (лисоний) параллелизм, лингвистик параллелизм турлари, инпараллелизм, интерпараллелизм кабиларни ўрганиш асосида далилланган бўлиб, инпараллелизм ҳодисаси инглиз ва ўзбек тилларидаги сон грамматик категориясини типологик тадқиқ этиш орқали очиб берилган.