UMUMTA’LIM MAKTABLARIDA INFORMATIKA FANINI O‘QITISHDA 4K KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Jumabayev , Abdulxamid To‘xtanazarovich (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Ushbu maqolada 4K ko‘nikmalari, 4K ko‘nikmalarining jamiyat taraqqiyotidagi o‘rni, bugungi taʼlim tizimida 4K koʻnikmalarini maktab o‘quvchilarida rivojlantirishning asosiy ahamiyati, Umumta’lim maktablarida informatika fanini o‘qitishda 4K ko‘nikmalarini rivojlantirish metodikasi, umumta’lim maktablarida ushbu ko‘nikmalarni o‘quv dasturlariga samarali kiritish usullari, umumiy ta’lim maktablarida o‘quvchilarning 4K ko‘nikmalarini rivojlantirish strategiyalari haqida fikrlar bayon etilgan.