EKSTREMAL TURIZM – TABIAT (EKOLOGIYA) BILAN YAQINLASHUV ASOSI - Toshpo‘latova, Sabohat Akbarovna; Nabiyeva, Nilufar Vinamin qizi; Mahkamova, Malika Axror qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2022)
Maqolada kishilarning ekstremal turizmga, shuningdek, insonlarning «o‘z xatosi» bilan vujudga kelgan ekologik muammolar girdobida qolgan hududlardan maksimal tarzda foydalanib, aholi uchun qulay sharoitlar yaratishga qaratilgan chora-tadbirlarga munosabati anonim so‘rovnoma orqali o‘rganildi va tahlil etilib, xulosalandi. Tadqiqot obyekti sifatida Orol dengizi o‘rnida vujudga kelgan cho‘l mintaqasi olindi. Anonim so‘rovnoma savollariga o‘rtacha 122 respondent to‘liq javob berib, faol bo‘ldilar.