XALQARO HUQUQDA AYOLLAR HUQUQLARI - Usmonov , Durbek Qahramonjon o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Ushbu maqolada xalqaro huquqda ayollar huquqlari qandayligi, ularning o‘z huquqlarini amalga oshirishlaridagi yengiliklar va to‘siqlar hamda oldingi va hozirdagi huquqlari hadiqa ma’lumot berib o‘tiladi. Shu bilan bir qatorda, ularning milliy qonunchilikdagi huquqlari hamda umumiy huquq (Xalqaro huquq)da ularga qanday imkoniyatlar, huquqlar va dunyo davlatlarida ayollarga nisbatan qanday munosabatda bo‘lishlik va ularga berilgan huquq bo‘yicha ma’lumotlar beriladi. Ayollar huquqlari qanday turdagi hujjat, konstitutsiya va boshqa ahamiyatli deklaratsiyalarga kiritilganligi va davlatmiz, O‘zbekiston Respublikasida ayollar huquqlarini ta’minlash va bu bo‘yicha qanday xalqaro tashikotlar va deklaratsiyalar qabul qilganligi to‘g‘risida muhokama va mulohazalar keltiriladi.