O‘RTA UMUMTA’LIM MAKTAB CHIZMACHILIK DARSLARIDA KOMPYUTER GRAFIKASIDAN FOYDALANISH METODIKASI - Turobova, Nafisa (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
ANNOTATSIYA Maqola kompyuter animatsion modellari yordamida kelajakdagi chizma o‘qituvchilarini tayyorlash jarayonida axborot texnologiyalaridan foydalanishning mazmuni va mohiyatiga bag‘ishlangan. Kelajakdagi chizma o‘qituvchilarini tayyorlashda, ayniqsa zamonaviy sharoitda grafik fanlar bo‘yicha kompyuter texnologiyalaridan foydalanish zarurati va ushbu fanni o‘qitishning ilmiy asoslangan nazariyasi va metodikalarining etarli darajada yo‘qligi tanlangan muammoni dolzarb deb hisoblashga imkon beradi. Bundan tashqari, tadqiqotning dolzarbligi va maqsadga muvofiqligi, shuningdek, kompyuter texnologiyasi o‘quv materialini yetarli darajada idrok etishni tashkil etish, uning informatsion tarkibi va cheklangan vaqtini o‘rganish uchun ajratilgan holda tuzish masalasini muvaffaqiyatli hal qilishga imkon berishini aniqlaydi, bu o‘quv jarayonida asosiy narsalardan biri hisoblanadi., shu jumladan kelajakdagi chizma o‘qituvchilarini tayyorlashda munosib hissa qo‘shadi.