ТИББИЙ ТАЪЛИМ ЖАРАЁНИНИНГ ТАЛАБАЛАР ОРГАНИЗМИГА ТАЪСИРИ - Хасанов , Шерзоджон Баходирович (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Дунёнинг турли давлатлари бўйича ташкил этилган таълим тизимига назар солсак, тиббиёт олийгоҳи талабалари бошқа олий таълим муассасаларидаги талабаларга қараганда кўпроқ академик қийинчиликларга дуч келишади ва шу вазиятли ҳолатларни ечиш учун кўпроқ вақтини сарфлайди ва мана шу каби муаммолар уларнинг шахсий ҳаётида ҳам жисмоний ҳам ақлий статусига ўзининг таъсирини ўтказмасдан қолмайди. Мазкур мақолада тиббиёт университети талабаларининг кўп соатлик ўқув жараёнларининг натижасида уларнинг таълимдан кейинги ҳаётида талабалардан олинган маълумотлар асосида қандай ўзгаришлар бўлиши ҳақида ва бу жараённинг оқибатлари қандай эканлигига доир маълумотлар ёритилган.