ҚУЛЛАР МАСАЛАСИ: ХИВА ХОНЛИГИ ВА РОССИЯ МУНОСАБАТЛАРИГА ТАЪСИРИНИНГ ЎРГАНИЛИШИ - Холмонова, Нодира (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Хива хонлиги ва Россия ўртасида ўзаро дипломатик муносабатлар ва унга қуллар масаласининг таъсири мавзуси мазкур йўналишдаги аҳамиятли масалалардан бири саналади. Ушбу мақолада миллий ва рус тарихчиларининг асарлари, тадқиқотлари доирасида мавзунинг тарихшунослик жиҳати очиб берилди. Шу жиҳатдан мақоланинг адабиётлар таҳлили ва натижалар қисми бирлаштириб юборилди. Шунингдек, мақолада Хива хонлигидаги қуллар, уларнинг сони ва ҳолати, ўзаро муносабатларга таъсири каби масалалар тарихшунослик нуқтайи назаридан очиқлаб берилди. Гарчи мақолада мавжуд жамийки адабиётлар доирасида тарихшунослик таҳлили амалга оширилмаган бўлса-да, бу мавзудаги бошланғич иш сифатида баҳолаш мумкин.