JADID NAMOYONDALARINING TURKISTON IJTIMOIY - SIYOSIY VA MADANIY HAYOTIGA TA’SIRI - Marimov, Muzaffar Erkinovich (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Arabcha “yangi”, “yangilik degan ma’noni anglatuvchi jadidchilik harakati XIX asr oxiri XX asr boshlarida Turkistonning ijtimoiy-siyosiy va madaniy hayotiga sezilarli ta’sir ko‘rsatgan ijtimoiy-siyosiy, madaniy va diniy oqim edi. Bu harakat zamonaviylik muammolari va Markaziy Osiyo jamiyatlarida islom an’analari, ta’lim va madaniyatni modernizatsiya qilish ehtiyojlari asosida paydo bo‘ldi. Ushbu maqolada milliy taraqqiyparvarlarimizni faoliyati, ularning Turkistonning ijtimoiy-siyosiy va madaniy hayotiga tasiri haqida so‘z boradi.