PEDAGOGIKA VA PSIXOLOGIYA YO‘NALISHIDA IXTISOSLIK MODULLARI MAZMUNIDA INTEGRATSIYANING DIDAKTIK IMKONIYATLARI - Saypillayeva , Hilola Barot qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2024)
Ushbu maqolada zamonaviy ilmiy bilimlarning integratsiyalashuv tendentsiyasining rivojlanish xususiyatlarini o‘rganish asosida uning asosiy qonuniyatlarini aniqlash, ixtisoslik modullarining asosiy tarkibiy qismlarining eksponensial o‘sishiga mos keladigan integratsiya jarayonlari tezligi va murakkabligining oshishi, integratsiyalashuv jarayonining notekisligi, aniq integratsiya qiluvchi omillarning o‘zgarishi, ilmiy-texnikaviy va ijtimoiy taraqqiyotni rivojlantirishda integratsiyaning progressiv rolini oshirish kabi dolzarb masalalar yoritib berilgan.