MUSIQA TA’LIMIDA INTERFAOL TA’LIMNING AFZALLIKLARI - Jalolova , Sojida (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada musiqa madaniyati fani musiqiy faoliyatlarida interfaol ta’lim metodlaridan foydalanish haqida fikr yuritiladi. Sinfda o‘qitish jarayonlarida, interfaol ta’lim vositalarining afzalliklarini o‘quvchining quyidagi fazilatlarida namoyon bo‘ladi. O‘zini-o‘zi anglash, sog‘lom munosabatlar, ishonch va his-tuyg‘ularni boshqarish kabi ijtimoiy ko‘nikmalar o‘rnatilib, tushunchalar ma’nolarini bilish, muammolarni hal qilish kabilar shu jumladandir. Interfaol ta’lim xotirada saqlash va uni tiklashga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi, shuning uchun hatto sekin qabul qiluvchi o‘quvchilar ham qiyin tushunchalarni tezda o‘zlashtira oladilar.