ABU ABDULLOH MUHAMMAD IBN ALI IBN HASAN IBN BASHIR AL-HAKIM AT-TERMIZIYNING ILMIY MEROSI - Muhammadjonov, Fathiddin; I, Usmonov (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Arab tili grammatikasiga oid arab bo‘lmagan olimlar tomonidan ko‘plab asarlar yozilgan va arab tilshunosligi ilmi rivojiga hissa qo‘shilgan. Shunday allomalardan biri Abu Abdulloh Muhammad ibn Ali ibn Hasan ibn Bashir al-Hakim at-Termiziy hisoblanadi. Olimning turli sohalarda yozgan asarlari juda mashhur bo‘lib, ilmiy merosining o‘rganilishi manbashunoslik va arab tilshunosligi ilmida muhim ahamiyat kasb etadi. Allomaning arab tilshunosligiga oid qarashlari sohaning yetuk olimlari tomonidan e’tirof etiladi.