ЎЗБЕКИСТОН КОМПОЗИТОРЛИК ИЖОДИЁТИДА МИЛЛИЙЛИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Базаров , Мирзохид Мирзабахром ўғли (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Мазкур мақола “Ўзбек композиторлик ижодиётида миллийлик масалалари” мавзусида бўлиб, унда Ўзбекистон композиторларининг яратган асарлари, ундаги миллий охангларни ифода этадиган ранг-баранг бўёқлар, Асарларни миллий оханглар билан янада бойитиш учун симфоник оркестр таркибига бир нечта миллий чолғуларни киритиш ва уларнинг ўзига хослигини очиб бериш, баѐн қилинаѐтган мавзунинг мазмун-моҳиятини турли хил усуллар билан ифода этиш, оркестр фактураларини кенг қўллашда композитор томонидан алоҳида мукаммал билим ва кўникмалар билан очиб берилганлигини илмий-назарий тахлил қилинган.