O‘RTA OSIYO MINTAQASIDA IQTISODIY REGIONAL INTEGRATSIYA IMKONIYATLARI - Patxiddinova , Aziza To‘lqin qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
O‘zbekistonning eng yirik 10 ta savdo hamkorlari orasida 4 O‘rta Osiyo mamlakatlari mavjud va ular bilan savdo hajmi oxirgi 5 yilda 260% ga oshgan. Bu davlatlar rivojlanayotgan o‘tish iqtisodiyotga egaligi hisobidan, ma’lum shartlar ostida import va eksportga bo‘lgan cheklovlar, xususan, bojlar olib tashlanishining iqtisodiyotga kutilayotgan ijobiy ta’siri bir yaxlit regional iqtisodiy integratsiya tuzishning naqadar muhimligiga dalolat qiladi.