MARKAZIY OSIYO ENERGETIKA XAVFSIZLIGIGA DOIR MUAMMOLAR VA ULARNI HAL QILISH ISTIQBOLLARI - G‘aybullayev , Oybek Qosim o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Maqolada Markaziy Osiyo davlatlarining jahon energetika sohasidagi o‘rni va ahamiyati, mamlakatlardagi energetika sohasidagi muammolar tahlil qilinadi. Shuningdek mavjud muammolarni hal qilish borasida olib borilayotgan hamkorlik aloqalari, muqobil energiya manbalari borasida amalga oshirilayotgan ishlar, energetika sohasidagi istiqbolli loyihalar haqida so‘z yuritilib, yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan xavf va muammolarni bartaraf etish strategiyalari taklif qilinadi.