NO‘XAT EKININI YETISHTIRISHDA EKISH MEYORLARINI QO‘LLASH - Suvonova , Go‘zal Asrorovna; Jabborov , Mehroj Akmal o‘g‘li; Dilmurodov, G‘ofurjon Shavkat o‘g‘li; Eshmurodov , Jonibek Xudayberdi o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Respublikamizda don ekinlari bilan birgalikda dukkakli - don ekinlarini ekish, ularning maydonlarini kengaytirish va hosildorligini oshirish shu kunning dolzarb masalalaridan biri bo‘lib hisoblanadi. Ushbu maqolada Samarqand viloyatining sug‘oriladigan yerlarda yaratilgan no‘xatning “Umid” navi hosildorligiga ekish meyorlarining ta’siri to‘g‘risidagi ma’lumotlar bayon etilgan.