TA’LIM TIZIMIDA KENGAYTIRILGAN HAQIQAT(AR) TENDENSIYALARI VA MUAMMOLARI - Teshaboyev, Faxriddin; Djurayev , Musurmon Avlakulovich; Tuyboyov , Oybek Valijonovich; Safoev, Nuriddin (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Bugungi kundagi ta’lim tizimidagi asosiy muammolardan biri talabalarning dars jarayoniga qiziqmasligi buning sababi maxsus metodika va qurilmalar yetishmasligidandir. Muvaffaqiyatli ta’lim natijalarini kafolatlash uchun mavjud ta’lim tizimida ilg‘or va muvaffaqiyatli o‘qitish strategiyalaridan foydalanish zarur. Hozirda ushbu muammolarni hal qilish uchun o‘rganilayotgan yondashuvlardan biri kengaytirilgan haqiqat (AR), chunki u o‘rganish uchun to‘liq keng qamrovli hamkorlik muhitini yaratishi mumkin. Ushbu sharhda kengaytirilgan haqiqat va uning texnik sohada, o‘qitishda va o‘qituvchilik faoliyati qo‘llanilishishi xaqida o‘rganiladi, shuningdek AR ta’lim sifatini yaxshilash ehtimoliga oydinlik kiritadigan boshqa tadqiqotlar ham eslatib o‘tilgan. Mavjud bo‘lgan turli xil ishlar tahlil qilinganda, ulardan foydalanishning ko‘plab afzalliklari aniqlandi. Bundan tashqari, ta’lim sifatini yaxshilash uchun kelajakdagi tadqiqot sohasi bo‘lib xizmat qilishi mumkin bo‘lgan joriy cheklovlar ham taqdim etildi.