ПЕДАГОГНИНГ КАСБИЙ МАҲОРАТИНИ ШАКЛЛАНТИРИШНИНГ ДОЛЗАРБЛИГИ - Нормуродова, М.А.; Аҳмедова, Д.А. (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Мамлакатимиз тараққиётининг муҳим шарти, кадрларни тайёрлаш тизимининг мукаммал бўлиши, замонавий иқтисод, фан, маданият, техника ва технологиялар асосида ривожланиши ҳисобланади. Маълумки, инсон ҳамма соҳада бирор мақсадга эришиш учун ўзи учун маъқул бўлган йўл, усул ва воситалардан фойдаланиб, зарур фаолиятни амалга оширади.Аввалом бор мақсад пайдо бўлади, кейин шунга мувофиқ, мавжуд имкониятларга суянган ҳолдаги фаолият шаклланади. Бундан кўринадики, мақсад ҳар бир ишнинг сабаби ва сўнгги натижасини белгилайди. Мақсад маълумки, сабаблар асосида шаклланади. Бундай сабаблар эҳтиёж дийилади. Бугунги кун педагоги ўз эҳтиёжларини ўз фанига, ҳамда баркамол авлод тарбиясига доир ахброротларни мунтазам ўрганиб, ўз иш фаолиятига фаол тадбиқ этиб боргандагини қониқиши мумкин. Педагогнинг мазмунли фаолияти сифат-самарадорликка эришишнинг зарурий шартидир. Педагогларнинг ўзини устида ишлаши яъни, малака ошириши жараёнида қуйидаги масалаларга эътибор беришлари лозим бўлади.