TA’LIM JARAYONIDA KREATIV FIKRLASH IMKONIYATI VA UNING NAMOYON BO‘LISHI - Yodgorova , Sehriyo G‘ayrat qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada kreativ fikrlash vositalaridan foydalanish, qarashlar va yondashuvlarni shakllantirish, tafakkurni tavsiflash, o‘zgartirish va sintez qilish jarayonlarining xususiyatlarini bilish va ulardan foydalanish ko‘nikmalariga ega bo‘lishi kerak degan fikrlar ilgari surilgan. Kreativ fikrlashda taʼlimning asosiy vazifasi oʻquvchida jamiyatda muvaffaqiyatli hayot kechirishi uchun bugun va kelajakda kerak boʻladigan koʻnikmalarni shakllantirishni ko‘ramiz.