TOG‘-KON SANOATINING ATROF MUHITGA TA’SIRI (OLMALIQ TOG‘-KON METALLURGIYA KOMBINATI MISOLIDA) - Oxunjonova, Dildora Komiljon qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Bugungi kunda respublikada rivojlanib borayotgan tarmoqlardan biri tog‘-kon sanoati bo‘lib, u atrof muhit holatini o‘zgarishiga ham kuchli ta’sir etmoqda. Konlarni qazib olish va ma’danlarni qayta ishlash jarayonida atrof muhitga, jumladan har bir tabiat komponentiga o‘z ta’sirini ko‘rsatmoqda. Mazkur maqola respublikada tog‘-kon sanoatining vujudga kelishi va rivojlanishi, konchilik yaxshi rivojlangan hudud, ya’ni Olmaliq tog‘-kon metallurgiya kombinati faoliyati natijasida tabiiy muhit holatining o‘zgarishini tahlil qilishga bag‘ishlangan.