DİSFEMİZMLARNİNG TİLSHUNOSLİKDA TUTGAN O‘RNİ - Axmedova, Mehrinigor Bahodirovna; Davronova , Gulruh Ixtiyor qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Quyidagi maqolada disfemizm atamasining lug‘aviy ma’nosi va kelib chiqishi, tilshunoslarning unga bergan ta’riflari, uning nutqda yuzaga kelishiga sabab bo‘luvchi omillar, disfemistik atamalarning paydo bo‘lishi, disfemizatsiya hodisasi, hamda disfemizmlarning ingliz tilida tasniflanishi va misollar keltirib o‘tilgan.