XORAZM ARXEOLOGIYA-ETNOGRAFIYA EKSPEDITSIYASINING QORAQALPOQLAR ETNOGRAFIYASINI O‘RGANISHI - Hakimova, A.H. (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada T.A.Jdanko boshchiligidagi rus elshunos olimlarining Xorazm vohasining tarixiy-madaniy, etnografik jihatlari tahlil qilingan ilmiy ishlari xususida so‘z boradi. Xususan, olimaning qoraqalpoqlar turmushi, madaniyati, etnogenezi, jamoa-urug‘doshlik tuzumi xususidagi tadqiqotlari manbalar asosida yoritilgan.