ONKOLOGIK KASALLIKLAR HOLATLARIDA BEMORLARGA TIBBIY YORDAM KO‘RSATISHNING AHLOQIY-HUQUQIY JIHATLARI - Sattorova, D.G‘; To‘rayeva , D.J (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Saraton kasalligi, odamlar bu tashxisni o‘lim hukmi sifatida qabul qilishadi. Ushbu taklifning o‘ziga xos haqiqati bor, chunki saraton kasalligining ishonchli davosi hali ixtiro qilinmagan va uni faqat dastlabki bosqichlarda davolash mumkin. Jahon sog‘liqni saqlash tashkilotining ma’lumotlariga ko‘ra, har yili saraton kasalligi 2 foizga oshadi, rivojlangan mamlakatlarda saraton kasalligi ko‘payishi bir foizdan oshmaydi. Ushbu natijaga saraton kasalligini nazorat qilish bo‘yicha milliy dasturlarni amalga oshirish orqali erishildi.