ТАМКИН БУХОРИЙ ИЖОДИДА ҒАЗАЛ ЖАНРИ ВА УНИНГ ПОЭТИКАСИ - Чориева , Меҳриносо Қиёмиддиновна (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Тамкин Бухорийнинг ўз даврида, шоир сифатида танилишида у яратган ғазаллар ҳам асос бўлди десак, хато бўлмас. Чунки, шоирнинг шоирлиги унинг ғазалчиликдаги маҳорати билан белгиланиши ва шундагина девон туза олишга ҳақли эканлиги аруз тизимининг анъанавий талабларидан эканлигининг ўзиёқ, Тамкин девонини юксак савиядаги ғазаллар безаганлигидан дарак беради.