METEREOLOGIYANING LINGVISTIK VA MADANIY TUSHUNCHA SIFATIDA MADANIYATLARARO MULOQOTDAGI O‘RNI - Xamidova , Muborak Hafizovna; Yo‘ldosheva , Mohinur (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Meteorologiya - bu atmosfera haqidagi fan. Zamonamizga xos bo‘lgan ixtisoslashuv tendentsiyasi o‘sib borishi bilan "meteorologiya" umumiy nomi ostida tushuncha mazmunini bir necha bo‘lim yoki yo‘nalishlarga bo‘lish mumkin. Ular qisman nazariy yondashuv va qisman meteorologiyani inson faoliyatiga qo‘llash orqali aniqlanadi.