INGLIZ TILIDA MODAL SO‘ZLARNING KELIB CHIQISH TARIXI - Sirojidinova , Dilraboxon Baxtiyor qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqola tilshunoslikda modallik hodisasiga bag‘ishlangan bo‘lib, unda turli xil fikrlar uchraydi. Modallik gapni shakllantiruvchi katigoriya yoki gapga xos bo‘lgan tarkibiy qism ekanliga haqida qarashlar mavjud bo‘lib ularni o‘rganish davomida modal so‘zlarning qanday so‘zlardan kelib chiqqanligi ham bizni izlanishga chorladi. Shuningdek o‘quvchiga tushunarli bo‘lishi uchun misollar asosida izohlab ham o‘tilgan. Modallikning tilshunoslikda shakllanish jarayoni ham uning muloqotdagi ma’noni yoritib berishga qay darajada ahamiyatli ekanligi ham izlanishlar davomida o‘rganilgan.