OZIQ-OVQAT SANOATI KORXONALARIDA VETERINARIYA SANITARIYA LABORATORIYALARINING VAZIFALARI - Mustofoev , Bahodir; Allambergenov , Dawletbay Muxtar uli; Xojambergenova , Zuxra Maxset qizi (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Oziq-ovqat korxonalari va mahsulotlar sifatini nazorat qiluvchi tashkilotlarda laboratoriya vazifalari va oziq-ovqat tovarlari ekspertizasi faoliyatining ob’ektlari haqida ma’lumot berish. Oziq-ovqat korxonalari va mahsulotlar sifatini nazorat qiluvchi tashkilotlarda laboratoriya juda muhim ro‘l o‘ynaydi, chunki u nazorat qiluvchi organ bo‘lib, uning asosiy vazifasi-standart yuqori sifatli mahsulot ishlab chiqarishni ta’minlash. Laboratoriyaning vazifalari quydagilardan iborat. - korxonaga kiradigan xom ashyo, yarim tayyor mahsulotlar va yordamchi materillarning, shuningdek omborlarda saqlanadigan materillarning, shuningdek omborlarda saqlanadigan materilalarning sifati monitoringi (kirish nazorati); - tayyor mahsulotni yaroqsizligini oldini olish, texnologik parametrlarga muvofiqligini tekshirish uchun ishlab chiqarish jarayonining oraliq bosqichlarida tahlil qilish (oraliq nazorat); - tayyor mahsulot sifatini nazorat qilish va ko‘rsatkichlarga, standartlashtirilgan standartlarga muvofiqlikni o‘rnatish.