MEDIATA’LIM TARIXI VA NAZARIY ASOSLARI - Djumanov , Xojiakbar Dospulatovich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada mediata’limning rivojlanish tarixi, mediata’limning nazariy asoslari, mediata’limning ahamiyati, konseptual jihatlari o‘rganilgan va tahlil qilingan. Mediata’limning ahamiyati yuqoriligi, ayniqsa, 21-asr axborot asrida yoshlarda mediamadaniyati va mediasavodxonligini shakllantirish va mediadan to‘g‘ri foydalanishning dolzarbligi, binobarin, mediata’limni tashkil etish soha olimlarining fikr-mulohazalari asosida yoritib berilgan.