NÓKIS QALASÍN ÚYRENIWDIŃ TARIYXÍY GEOGRAFIYALÍQ TIYKARLARÍ - Jaksimuratov , Azamat Bekmurat uli (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Bul ilimiy maqalada Qaraqalpaqstan Respublikasınıń paytaxtı esaplanǵan Nókis qalasınıń geografiyalıq ornı (tábiyiy-geografiyalıq hám ekonom-geografiyalıq ornı), qala xalqı, xalqınıń quramı, qala geografiyalıq atamasınıń yaǵnıy, qala toponiminiń payda bolıwı, Nókistiń tábiyatı hám klimatı, onıń ekonomikasınıń rawajlanıwı hám transport baylanısları, turizm imkaniyatları hám rekreaciyalıq resursları haqqında sóz etiledi.