MAHMUDXO‘JA BEHBUDIYNING “PADARKUSH” ASARIDA KONNOTATIV BIRLIKLAR LINGVOPOETIKASI - Rayimjonov , Sayidolim Madaminjon o‘g‘li; Lutfullayeva, D.E. (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Yurtimiz istiqlolga erishgach ko‘plab mutafakkirlar qatori o‘z davrining ijtimoiy-siyosiy muhitiga bevosita ta’sir ko‘rsatgan peshqadam arbob, yangi usul maktabi targ‘ibotchisi, o‘zbek drama san’atini boshlab bergan birinchi dramaturg, jurnalist, noshir va muharrir Mahmudxo‘ja Behbudiy faoliyati ham keng ko‘lamda o‘rganila boshlandi. Yurtboshimiz Sh.Mirziyoyev 2020-yilning 24-yanvarida Oliy Majlisga Murojaatnomasi asnosida “2020-yilda xalqimiz tarixining murakkab damlarida, ma’rifat mash’alasini baland ko‘tarib chiqqan alloma va jamoat arbobi Mahmudxo‘ja Behbudiy 145 yillik tavallud sanasi keng nishonlanishi” belgilandi[1].