VEB-HUJUMLARDAN TRAFIKNI VEB-FILTRLASH ARXITEKTURASI - G‘ulomov , Sh.R (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Ushbu maqolada trafikni filtirlash orqali veb hujumlarning oldini olish arhitekturasi ishlab chiqilgan va tasniflangan. WFT larni ishlash mexanizimlari va uning imkoniyatlari tavsifi keltirilgan. Taklif qilinyotgan WFT arxitekturasi qanday xizmatlarni bajarishi va natija bo‘yicha qanday qarorlar qabul qilishi ko‘rsatilgan. Tadqiqot natijalariga koʻra trafik harakatini kuzatuvchi va zaifliklar bo‘yicha qanday choralar ko‘rishni hal qiladigan WFT xavfsizlik devorlarini belgilangan. Sakkizta asosiy blokdan iborat so‘rovni qayta ishlash arxitekturasi taklif etilgan va har bir bloklarning tarkibiy qismlari keltirilgan. Ushbu maqola tadqiqotchilar va kiberxavfsizlik mutaxassislari uchun zamonaviy veb hujumlarni oldini olishni amalga oshirishda foydali bo‘lishi mumkin.