SANOAT OQOVA SUVLARINI SHLAMLAR YORDAMIDA TOZALASH - Xushvaktov , Buta Oralovich; Mirzayev, Murod Namazovich; G‘ofurov , Nuriddin Axmadovich; Mirzabekova, Ulziya Ayapovna (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Shunday qilib, sanoat loyi faol gil mikroorganizmlari ishtirokidagi sanoat oqava suvlarini biosorbsion tozalashda sorbsiya materiali sifatida ishlatilishi mumkin. Energitika chiqindilaridan foydalanish ishlab chiqarish, sanoat va energetika komplekslarining bir nechta muammolarini hal qilishga imkon beradi: oqova suvlarni biologik tozalash jarayonini kuchaytirish, apparatlar tuzilishini o‘zgartirmasdan tozalangan suvning sifat ko‘rsatkichlarini oshirish; gil indeksining qiymatini pasaytirish va ikkilamchi cho‘kma idishidan keyin tutilgan ortiqcha muallaq moddalarni chiqarishning oldini olish; PP biologik tozalash shahobchasining iqtisodiy xarajatlarini kamaytirish; TES chiqindilarini samarali foydali ishga sarflashni amalga oshirish.