MUMTOZ KUY VA ASHULALAR VOSITASIDA MAKTAB O‘QUVCHILARNI MUSIQIY ESTETIK TARBIYALASH USULLARI - Axtamov , Izzat Ikromovich; Yarashev , Jo‘rabek To‘rayevich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Maqolada umumta’lim maktab o‘quvchilarini ahloqiy-estetik shakllantirish va yetuk kadr qilib yetishtirish masalalari haqida fikr yuritilgan. Bunda musiqaning o‘rni va o‘quvchilarning ongiga tarbiya elementlarini musiqa vositasida singdirish, tarbiya jarayonida musiqaning roli ochib berilgan. Bundan tashqari maqolada o‘zbek mumtoz musiqasi namunalari va ularga doir umumnazariy tafsilotlar atroflicha mulohaza qilingan. Shuningdek, yoshlar tarbiyasida o‘zbek mumtoz musiqasining o‘rni, axamiyaati muxokama qilingan.