MINTAQA IQTISODIY SALOHIYATIDA IQTISODIY GEOGRAFIYA TUSHUNCHASI VA O‘RNI - Embergenov , Alisher Jumamuratovich; Sag‘inbaev , Sultanbek Turdibay o‘g‘li (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Globallashuv jarayoni bilan oʻzgaruvchan sharoitlarga moslashish, raqobat, inson resurslarini rivojlantirish va jahon bozorini monitoring qilish kabi muhim faktlar iqtisodiy rivojlanish va mintaqaviy rivojlanish jarayonida mintaqaviy dinamikaning ahamiyatini oshirishga olib keladi. Bu jarayonda dinamik tuzilishga ega boʻlgan va rivojlanish jarayonini yoʻnaltiruvchi iqtisodiy va ijtimoiy omillar taʼsirining mamlakat iqtisodiyotiga taqsimlanishi mintaqalararo rivojlanish nomutanosibligini yuzaga keltiradi va natijada iqtisodiy rivojlanish darajasini oshirishga qaratilgan iqtisodiy siyosat amalga oshirila boshlandi. va ijtimoiy nomutanosibliklar. Mintaqaning turli geografik regionlarda joylashgan tumanlarining mutanosib rivojlanishiga butun mamlakat bo‘ylab samarali iqtisodiy siyosat olib borish orqali erishish mumkin.