БУХОРО ВИЛОЯТИДА БОЛАЛАРДА ТИШЛАР КАРИЕСИ БИЛАН КАСАЛЛАНИШНИНГ ҲОЛАТИ ТАҲЛИЛИ - Рахматова , Дилнора Саиджоновна (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Дунё миқёсида болалар орасида кариес касаллиги диагностикаси, даволаш ва профилактикаси, беморларга стоматологик ёрдам кўрсатишнинг самарали усулларини ишлаб чиқиш бўйича тадқиқотлар олиб борилмоқда. Болалар ёшида тиш қаттиқ тўқималари касалликлари орасида энг кенг тарқалган сурункали касаллик кариес бўлиб ҳисобланади.