MOBIL TELEFONLAR YORDAMIDA AUTENTIFIKATSIYALASH TIZIMINING TAHLILI - Imamaliyev , Aybek Turapbayevich (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Mobil telefon orqli autentifikatsiya - xavfsiz kirishni ta’minlash uchun mobil qurilma va bir yoki bir nechta autentifikatsiya usullari yordamida foydalanuvchilar xaqiqiyligi tasdiqlashdir. Mobil telefon orqli autentifikatsiya usuli tobora muhim ahamiyat kasb etmoqda, chunki ko‘plab odamlar o‘z mobil qurilmalarida onlayn xizmatlar va ilovalardan foydalanishda autentifikatsiya mexanizmlarini qo‘llaydi. Ushbu maqolada mobil telefon orqli autentifikatsiyaning turlari, jumladan, ikki faktorli autentifikatsiya (2FA) usuli muhokama qilinadi va ularning xavfsizligi, foydalanish qulayligi taqqoslanadi. Maqolada, shuningdek, mobil telefon orqli autentifikatsiyaning afzalliklari, shuningdek, ushbu autentifikatsiya usulini kengroq joriy qilish uchun hal etilishi kerak bo‘lgan muammolar muhokama qilinadi.