ЗАМОНАВИЙ ЖАМИЯТДА РАССОМНИНГ МАВҚЕЪИ - Қосимов , Хайрулло Собирович (Innovative Development in Educational Activities, 2023)
Мақолада замонавий жамиятда рассомнинг мавқеи, дунёқараш, маънавий аҳлоқий ижодий аспектлар таъсирида Ўзбекистон рангтавирида реализм асосий база бўлиб шаклланганлиги, шахсий ишлаш методига эга бўлган классик рассомлар уни ўз ижоди билан тўлдириб келаётганлиги, мустақиллик йилларида реалистик йўналиш кекса ва ўрта авлод рассомларининг сермахсул ижодида намоён бўлганлиги келтирилган.